image description

Скрап за тяло с роза

  • 2018-07-21
Ексфолирането е важна част в грижата за нашата кожа. Благодарение на тази бърза процедура се премахва повърхностния слой мъртви клетки, като едновременно с това се постига и един лек масаж на третираната зона. По този се подобрява кръвообращението на епидермиса и кожата ни придобива много по-свеж и здрав вид.

Препоръчва се лицето да се ексфолира веднъж седмично, но всичко зависи от типа на кожата ( мазна, нормална, чувствителна, проблемна), както и от степента на замърсяване.
Добрата новина е, че във всяка кухня можете да намерите продукти от които да си забъркате домашен ексфолиант – сол, захар, овес, кафе и т.н.

Нашето предложение е с хималайска сол и етерично масло от роза. Хималайската сол е изключително силен ексфолиант и ако сте с по-чувствителна кожа бъдете по-внимателни при употребата му. Абразивната структура позволява да се премахне повърхностния мъртъв слой клетки, като в същото време подхранва кожата с богатство от минерали. Етеричното масло от роза изглажда фините бръчки, свива разширените пори и действа хидратиращо и тонизиращо на кожата. Ексфолиантът е предназначен за употреба на цялото тяло, включително и по-грубите зони като коленете и лактите.

Съставки:
1/8 чаша глина бетонит
¼ чаша хималайска сол
3 капки етерично масло от роза
1 суп. лъжица вода

Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки до получаването на хомогенна паста. Нанесете на желаните зони. Изплакнете с хладка вода. При необходимост хидратирайте с подходящ крем.