Лесно и Свежо Песто
Босилекът е ароматна и универсална билка, тъй като си подхожда еднакво добре със супи, салати, месо, а дори се прибавя към някой десерти за по- екзотичен вкус. А ако имаме няколко пресни стръка, тогава из цялата кухня се усеща божествено ухание. Наред с това Босилекът съдържа изненадващо голямо количество Витамин К, както е и добър източник на калий и омега 3 мастни киселини.
За да се насладите на ползите и вкусът на пресния босилек с минимална обработка ние ви предлага ме една много бърза и лесна рецепта за домашно песто;
Съставки:
2 големи връзки пресен босилек
2 скилидки чесън
100 гр. Пармезан
1/3 чаша кедрови ядки ( може да ползвате и орехи, кашу)
Зехтин
Сол
Приготвяне:
Запечете ядките за около 15 секунди на сух тиган. След това смесете всички съставки и миксирайте с кухненски робот или с пасатор. Пестото може да се съхранява в хладилник около 7 дни или да се замрази до 4 месеца. Съхранявайте в херметически затворен съд, тъй като в противен случай може да покафевенее;
За да се насладите на ползите и вкусът на пресния босилек с минимална обработка ние ви предлага ме една много бърза и лесна рецепта за домашно песто;
Съставки:
2 големи връзки пресен босилек
2 скилидки чесън
100 гр. Пармезан
1/3 чаша кедрови ядки ( може да ползвате и орехи, кашу)
Зехтин
Сол
Приготвяне:
Запечете ядките за около 15 секунди на сух тиган. След това смесете всички съставки и миксирайте с кухненски робот или с пасатор. Пестото може да се съхранява в хладилник около 7 дни или да се замрази до 4 месеца. Съхранявайте в херметически затворен съд, тъй като в противен случай може да покафевенее;