image description

Безглутенови черешови барчета с ленено семе

  • 2017-11-03
Веднъж като ги опитате, после няма да искате да живеете без тях.

Съставки:
• 1 ч. чаша орехи;
• 1 ч. чаша счукани бадеми;
• 1 ч. чаша нарязан сушен кокос, неподлсаден;
• ½ ч. чаша дребно нарязани сушени череши;
• ¼ ч. чаша ленено семе ( цели семена );
• 3 белтъка;
• 1 суп. Лъжижа мед;
• Ванилия и канела на вкус;
• Щипка сол;
• Кокосово масло за намазване;

Приготвяне:
• Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава с кокосовото масло. За случая най-добре използвайте квадратна тава 22х22 см.Смесете ядките, семената и сушените плодове в голяма купа и разбъркайте добре. В друга купа разбийте белтъците, меда, канелата и ваниловия екстракт и солта. Добавете яйчната смес към сухите съставки и разбъркайте добре. Разпределете сместа равномерно и плътно в тавата. Печете 15 минути или докато ядките се запекат. Охладете напълно преди сервиране.
Получават се 6 барчета.