image description

5 съвета за по-млади ръце

  • 2017-11-03
Докато много от нас поддържат стриктни грижи за кожата на лицето както през деня, така и през нощта, много често се случва да пренебрегваме една много важна част от нашето тялото, която показва възрастта ни още по-рано от лицето: нашите ръце. Чрез хобита, професии и ежедневие, ръце ни са подложени на редица вредни влияния, които ускоряват остаряването и пораждат неприятности на деликатната кожа на ръцете. Предлагаме ви пет начина, с помощта на които да запазите младостта си.

Носете слънцезащитни продукти
С напредването на възрастта може да забележите, че на ръцете ви се появяват кафеникави петна (известни като старчески петна). Причината за тяхното образуване всъщност не е възрастта, а по-скоро пигмент,който се дължи на продължително излагане на слънце. Нанасяйте слънцезащитно средство на ръцете си ежедневно, за да предотвратите появата на тези „старчески“ петна.

Овлажняване и ексфолиране
Сухата и дехидратирана кожа добавя години към външния ви вид, но има и добра новина: съществува лесно решение вашите ръце да се подмладят. Ексфолирането премахва повърхностния слой на мътрви клетки и стимулира производтсвото на нов колаген, така сами разбирате колко е важно да се отстрани мъртвата кожа с нежно измиване на ръцете и след това да се използва богат крем за ръце с антиоксиданти. Важно е ръцете да се овлажняват два до три пъти дневно.

Използвайте нежен сапун
Измиването на ръцете и измиването на съдовете излага ръцете ни на влиянието на сапуна по няколко пъти на ден. За съжаление, повечето сапуни извличат влагата от кожата ни. В комбинация с топла вода, се превръща в перфекната рецепта за суха кожа. Избягвайте да използвате грубите сапуни когато е възможно и използвайте сапуни, чийто формула са с леки съставки като алое и витамин Е, за да се предотврати изсушаването.

Носете ръкавици
Домакинската работа и градинарството излагат нашите ръце на мръсотия и сурови химикали, намиращи се в почистващите препарати. Поддържането на ръцете по време на тези дейности ще предпази кожата ви от слънцето и изсушаващите съставки. Използването на крем за ръце, преди да поставите ръкавиците си, допълнително ще засили овлажняването.

Грижа за ноктите
Олющеният маникюр, назъбените нокти и разкъсаните кожички не се вписват в представата за добре изглеждащи ръце. Затова е важно освен кожата на ръцете да обърнете внимание на състоянието на ноктите си. Не е необходимо да имате най-модерния маникюр, но поддържането на ноктите и нанасянето на лек лак или заздравител, допълват тонуса на кожата ви и помагат на ръцете ви да изглеждат по-млади. За овлажняване на ноктите и кожичките може да използвате арганово или кокосово масло – те придават по-плътен, младежки и свеж вид.